حیات کالا

مقایسه برنج ایرانی با خارجی مانند مقایسه بنز با ژیان است!

برنج‌های خارجی که در بازار هست تنها خاصیت آن‌ نیم پخت بودن آن است که باعث می‌شود در هنگام پخت بیشتر قد بکشد اما دیگر هیچ خاصیت غذایی ندارد این در حالیست که برخی آن را با برنج‌های مرغوب ایرانی مقایسه می‌کنند که مانند مقایسه بنز با ژیان است.

برنج شمال ایران

در شمال کشور ایران ؛برنج دوبار کشت می‌شود ابتدا در فروردین ماه کشت  و در حوالی مرداد ماه برداشت می‌شود که در این زمان یعنی مردادماه به دو صورت عمل میشود
1-  به عنوان  محصول دوم کشت میشود؛ البته  اینطور نیست که برنج دوباره کاشته شود فقط به همان ریشه قبلی آب میدهند و چون هوا مرطوب است دوباره خوشه می زنند
2-   در مردادماه مثل همان فروردین ماه زمین آماده میشود و دوباره برنج کاشته می‌شود که چون شمال رطوبت دارد و زمستان ها خیلی سرد نمی‌باشد و زیر صفر نمی رود کشت به صورت قبل تکرار می‌شود

پس از اینکه از مزرعه برنج برداشت میشود توسط خرمنکوب ،برنج از ساقه ها جدا می شود ودر کیسه ها بسته بندی وبه شالیکوبی آورده می‌شود . در آنجا پوسته های  آن را می گیرند تاآماده پخت شود .برنج 2 نوع پوسته دارد 1-پوسته سخت رویی  که به آن سوس می گویند 2- پوسته بعدی که نرم است و به آن رَش یا سبوس برنج می گویند وبه اصطلاح برای سفید کردن برنج ؛آنرا جدا میکنند
هر دو پوسته واجد املاح و ویتامین های بسیار زیادی می باشد که می توان از این ویتامین و املاح استفاده نمود(با عصاره پوسته سخت آن ؛برنج راپختن +برنج را بصورت قهوه ای مصرف کردن)
پوست گیری برنج به طور کلی با دو نوع دستگاه انجام میشود
1-  دستگاههای تمام اتوماتیک که هم پوسته سخت و هم پوسته نرم را از آن جدا می کنند و برنج  به صورت سفید شده از آن خارج می شود که در این دستگاه از نمک استفاده نمی‌شود و هرگونه خاک و سنگ و ریگ و آشغال گرفته می‌شود
2-  با دستگاه های ساده تر می باشد که در دو مرحله انجام میشود در یک مرحله پوسته سخت رویی گرفته  می شود و در مرحله دیگرسبوس نرم قهوه ای جدا می شود که در این مرحله از نمک هم کمک گرفته می‌شود
بعد  از اینکه پوسته های برنج گرفته شد آن را بوجاری می‌کنند یعنی سورت می‌کنند و خورده های آن جدا میشود که خورده های برنج؛ بیشتر برای شله زرد و شیربرنج وامثاله استفاده می شود
چلتوک یعنی برنجی که از مزرعه به شالیکوبی آورده اند یعنی برنج همراه با پوسته هایش( برنج در مغز ودو نوع پوسته روی آن یکی سخت ویکی نرم) که اگر این چلتوک در جای خشک نگهداری شود حتی تا ۱۰ سال قابل نگهداری می باشد اما اگر پوسته ها گرفته شود بیش از ۶ ماه قابل نگهداری نخواهد بود تازه با نمک (که مثلاً در یک کیسه ۱۰ کیلویی برنج بایستی حدود یک کیلو نمک مخلوط گردد)

برنج سفید(بدون سبوس ) و برنج قهوه ای(باسبوس) قیمت یکسان دارد ولی نوع قهوه ای هم خواص بسیار زیادتربرای همه بدن بخصوص پوست ومو دارد و هم طعم خوش مزه تری دارد فلذا بهتر است برنج را به صورت قهوه ای خریداری و مصرف نماییم اگر خودمان را دوست داریم و خانواده و میهمانان مان را دوست داریم

ساختمان وخواص برنج

بیرونی‌ترین لایه برنج پریکارپ (سوس یا سبوس سخت)نام دارد که بسیار سخت و شفاف است. پوست دانه (سبوس قهوه ای) زیر این بخش قرار گرفته که از لحاظ پروتئین و چربی غنی ، ولی از نظر نشاسته‌ای فقیر است. پس از پوست ،لایه آلورن هست که جزء آندوسپرم می‌باشد. بنابراین ضمن عمل پوست کنی ، بخش عمده‌ای از مواد مغذی برنج از دست می‌رود. اکثر مردم آسیا از برنج تغذیه می‌کنند. این ماده غذایی کامل نیست، چون میزان پروتئین و اسیدآمینهآن خیلی کم است. برنج گلوتن ندارد، پروتئین عمده آن اوریزنین (oryzenin ) می‌باشد.
ترکیب اصلی برنج ، نشاسته است که عمدتا در آندوسپرم قرار گرفته است. برنجهایی که آمیلو پکتین بیشتری دارند لعاب بیشتری داده و انبساط آنها موقع پخت کم است وزیاد قدکشی ندارند. برنج را پس از جوشاندن و دم کردن، همراه با گوشت ، ماهی و انواع سبزی میل می‌کنند. در تهیه نشاسته وشیرینی هم از آن استفاده می‌شود. البته در کشورهایی که انحصارا از برنج به عنوان غلات خود استفاده می‌کنند، بیماریهای مختلف سوء تغذیه از جمله بری بری ، کاهش رشد افراد ، کاهش توان نیروی کار دیده می‌شود. برنج را باید همراه با سایر غلات مصرف نمود. چون مصرف آن به تنهایی تمام نیازهای غذایی بدن را بر آورده نمی‌سازد

محصولات دکتر سجاد

عسل های طبیعی / عسل های خاص / برنج ایرانی  / نوشابه سکنجبین / روغن زیتون و کنجد / نان گندم و جو

سبوس

“یبوست” مادر بیماری‌ها محسوب می‌شود که به گفته پزشکان یبوست حاد یا مزمن با عوارض گوناگون ناشی از متابولیسم ناقص از قبیل: دیابت تیپ دو، چاقی‌مرضی، چربی خون بالا، تری گلیسرید، کلسترول بالا،( لیپو پروتیین‌های بدخیم)، اسید اوریک بالا، پوکی استخوان، کم حجم شدن مغز استخوان، پوسیدگی دندان و حتی لاغری مفرط را بدنبال دارد.

  با خوردن سبوس فشار خون،اسید اوریک، کلسترول و تری گلیسرید کاهش می‌یابد و از ناراحتی‌های عصبی جلوگیری می‌شود.

عسل

-موجب تضعیف بینایی،سکته،ترش کردن معده، بیماری های قلبی،پیری زودرس، زودرس موها و چین و چروک پوست، پوسیدگی دندان‌ها، چاقی، آرتروز، آسم ،آپاندیسیت،افسردگی ،آلزایمر،پوکی استخوان ها نمی‌شود بلکه موجب  برعکس اینها میشود

سکنجبین

1-موجب پوسیدگی دندان‌ها نمی‌شود

2-هم غذای سالم و هم دوای سالم است

3- موجب چاقی نمی‌شود

4-موجب اشتهای کاذب نمی‌شود

5- موجب تضعیف حافظه نمی شود

6- موجب سوء تغذیه نمی شود

7- معده و بقیه دستگاه گوارش را اسیدی نمی‌کند

8- معده و گوارش را ناکارآمد نمی‌کند

9-مانع هضم طبیعی غذا نمی شود

10-سبب سوء هاضمه و نفخ نمیشود

11-برکلیه ها فشار نمی‌آورد

12-موجب پوکی استخوان نمی شود

13- موجب سنگ کلیه نمی‌شود

14- آنزیم های ضد سرطان در بدن را از کار نمی اندازد

15-موجب سیری کاذب نمی شود

16-موجب  چین و چروک پوست نمی شود

17-  اعتیاد آور نیست

18-نظم  خواب را به هم نمی‌زند

19-موجب افزایش فشار خون نمیشود

20-موجب سکته یا بیماری قلبی نمی شود

21-موجب افزایش احتمال به سرطان لوزالمعده نمی‌شود بلکه موجب برعکس اینها میشود

روغن زیتون وکنجد

 دستکاری ژنتیکی نشده‌اند .در عروق بدن چسبندگی و گرفتگی ایجاد نمی‌کند. موجب بیماری قلبی و عروقی نمی شود وموجب سکته نمی‌شود .هیدروژنه یا تغییر داده نشده است.بدون هگزان می باشد.

با این روغن ها از سرطان دور می‌شوید سوءهاضمه پیدا نمی‌کنید اعضای بدن شما به خوبی کار خود را انجام میدهد در شرایط بهداشتی تهیه می‌شود کلسترول بد یا ال دی ال خون را بالا نمی آورد بلکه کلسترول خوب یا  اچ دی ال را  بالا می آورد.